2013. február 19., kedd

Székely nemzeti anarchizmus - Az autonómiázás, a székely zászló lengetés, mint identitászavar


Kelemen Hunor azt mondta a székely zászló ügyével kapcsolatban, hogy álprobléma. Csak ép a politikum képtelen az álproblémák mélységét belátni, belelátni, mert maga a politikum az álproblémákból képződött.
Az álproblémát az látja be, ki belátja annak szellemi gyökereit. A pro vagy kontra érvek, a kettősség rejti magában az álproblémát. A probléma a kettősség, a kettéhasadt ember. A modern ember a problémamegoldás fontosságát hangsúlyozza, amikor kettéhasadt voltának nincsen tudatában. A nemzeti identitásról szónokol, amikor létében kettéhasadt.
Az identitás nem egyéb, mint egyesítés, mert nem készen kapjuk, belül, lényünk központjában. A székely zászló szimbóluma, a Nap a Hold, együtt, erről szól, az egyesítés archetípusának, az ember belső egységnek a szimbólumai. Ez a megvalósult identitás, a két pólus, a két princípium, a maszkulin és feminin egyesülése, ez minden identitás alapja, egyéni és nemzeti egyaránt. Ma az autonómiázás, a székely zászlózás, épp abból fakad, hogy a Nap és a Hold tragikusan elváltak egymástól. Tehát az autonómiázás, a székely zászlózás nem nemzetvédés, nem identitásvédés, hanem, hanem ennek zavara nyilvánul meg bennük.
Az igazi probléma, hogy a székely zászlóból, szimbólumaiból, eltávozott a Lélek, a Logosz, mi a képek harmóniájának ontológiai alapja, mert ők egyesítik a Napot a Holddal. A tömeg kezében a székely zászló ezen ontológiai alapok nélkül van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése