2016. április 23., szombat

Jegyzet - Ki a Parászka Boróka

Nagyon ritkán, Parászka Boróka megasszondó írásait olvasva, nem tudom észre nem venni, hogy az egész pszichés energia ami mozgatja, írásai élét adja, az a benne rejlő hisztérika! Jó, hát ezzel nem lóg ki a sorból, mert ma, ha nem reagálsz hisztérikusan, észre sem vesznek! De ennyire krónikusan, ahogy Boróka teszi az már sok, még ha az egy társadalmi betegség! Gondolkodom, mik lehetnek az okok?! Apa komplexusból eredően az animusza dominálja, ebből következően az énje inflációja?! Mert nem lehet nem észre venni a nagy vagdalkozásai mögött az énje inflációját!
Először csak halvány sejtés volt ez, a foghegyről való, nagyképű kioktatásai nyomán a fb-n, meg írásai alapján, amit végül egy kijelentése tett nyílvánvalóvá számomra! Azt nyílatkozta, hogy csak multikultúrális közegben érzi jól magát, a homogénban nem! Szerintem a hisztéria arra utal, hogy sehol!
Ez a hisztérika kényszeres identifikációja, kultúrális, megfelelni akarás kényszere! Az írásaiból ennek a hisztérikus kényszerességnek a feszültsége érződik ki! Ez a tehetséggel párosulva, sokakat megtéveszt, magával ragad, ami az újságírásban, publicisztikában, sajnos egy kóros jelenség! Csak el kell olvasni összehasonlításul, Ady, Kosztolányi, Móra, Kemény János, Arany, Jókai publicisztikáját és kierződik a gondolkodó ember reakciójának hangneme, szemben a ma publicistáinak, hisztérikusan, csak reagáló, nem gondolkodó hangnemével! Természetesen vannak gondolkodók is, mint Bíró Béla például, nem csak nyafka, hisztérikus mitugrálszak!
Már régebb, egy román pszichiáter analizálta az akkori román politikum &nagyjait&, s egy könyvben megírta! Az eredmény szomorú volt, beteges személyiségek vezetik az országot! Nem hiszem, hogy azóta kerültek volna egészségesebbek közéjük!
Szerintem érdemes volna az ilyen Borókákat is kianalizálni! Mivel a média emberei, lehetvalami szakmai betegség, nagyon hasonlítanak azokhoz a politikusokhoz, előljárókhoz, akiket kritizálnak, vagy dícsérnek ­ lehet ez az árnyékuk projekciós csele! Az az érzésem, hogy az újságírók, publicisták, amikor kritizálják a hatalmat, inkább saját árnyékukkal küzdenek, így kompenzálva, hogy a hatalom teljességében nem vehetnek aktívan részt, mert a kritika a hybris hatalom mániáját rejti magában!
A Borókák, hajlamosak, megrendelésre, hozzájuk hasonló, beteges személyiségű, részegesfalusi előljárónak dolgozni, sunyin, alattomban, gerinctelenül beférkőzve a médiában lejáratandó személy bizalmába, hogy bizalmas információkat szerezzen, beleértve a cikk utólagos hatását!
Ez természetes egy hisztérika, multikultis nyafkától, aki nem gondolokodik, csak reagál, mert az erkölcsi alapon való elútasításához az ilyen felkéréseknek, gondolkodnia is kellene! A gond ezekkel a személyiségkkel, hogy önértékelésük sincsen, mert hiányzik az ahhoz szülséges mélyreflexió! Saját tapasztalatból írom, mert a médiában a lejáratási kampány ellenem irányult! De megérte, sokakat így ismertem meg, egész egyetemi tanár szintig, mert egy egész ármádia bevonásával történt, szál egyedül ellenem!