2013. június 27., csütörtök

Kökösi reflexiók - A kökösi Kőrös Mihály, Bordás Sándor, Virág Feri, akik jelentgetni tudnak, de nem látják a falu szennylé sáncát

Kökös, Uzoni utca, némely ott lakók szennylevétől bűzlő sánc.


A kökösi Kőrös Mihály, Bordás Sándor, a "koldust" feljelentette a rendőrségen, mert az állomásnál való koldulásával, szégyent hoz a falura! A sáncban szódalé látható, mit némely lakók öntenek a sáncba, vagyis a kapujuk elé, és bűzlik, az nem hoz szégyent a falura, pedig az ottani cégek miatt elég sok idegen megfordul az utcában.
Virág Feri szomszédom ezzel nem szalad jelenteni a hatóságoknak, mint, ahogy tette a télen, a hamu miatt, miben véletlenül néhány szeg is volt, amit kiszórtam az utcánkba a kapu elé, hogy ne csússzon. Az ott lakókra, akik a szennylevüket közterületre öntik nem viszi a környezetvédelmet senki, mint ahogy ránk hozta Virág Feri a feljelentésével. A cirkuszt Ürmösi Erzsiné robbantotta ki, aki a szennylevét az utcába a kertünk mellé öntötte, addig, míg meg nem szólítottam. Azóta, tovább, más kertje mellé önti!
Szóval, amíg Virág Feri szomszédunk, a jelentgetéssel van elfoglalva, addig elfelejti megkérdezni, régi családi barátjuk, a sajtgyár tulajdonosnőjét, ahol felesége Virág Melinda dolgozott, hogy miért is szűnt meg a munkaszerződése. Mert ha nem tudja meg fennáll a veszélye, hogy a megnőtt szarvak miatt, nem fog tudni kijönni a kapun.
A tulajdonos hölgy azt üzeni Melindának, hogy az anyja házába felejtett pisit, menjen le és öntse el.
Szóval Kökösben a "koldus" szégyen, a "koldulás" szégyen, a falú szégyene, szégyent hoz a falúra, Bordás Sándor szerint, de a jövedelmet kiegészíteni egyéb forrásokból nem szégyen. Érdekes Erdélyi András, a sajtgyár sofőrje, érdekes, ő sem dolgozik ott, villegette Ferikéjéknek a két nagy tejeskannát. Hogy mi volt benne nem tudom, de biztos nem üresen vitte. Aztán Ferike vitte vissza Andráshoz üresen. Kérdés, hogy erről tudott-e a tulajdonos hölgy? A tejfölről, amit Erdélyi Andrástól vettünk, először jó vastag, aztán olyan, mint a tej, arról vajon tudott-e a tulajdonos hölgy? Vagy épp ezért kerültek ki?! Vagy Melinda, akár még más dolgok okán is?! Ezt a tulajdonos hölgy tudja!!!
Szóval engem le lehet járatni, hogy kirúgtak a papságból, akkor, amikor az engem felmentő dokumentumban, nyilvánossá fogom tenni, az áll, hogy én kértem a felmentésemet. Hogy az egyházi hatóság aljasságából kifolyólag az is oda van írva, hogy adminisztratív kötelességeimnek nem tettem eleget, mint ellenőrzésekre járás, hova menjek ellenőrizni, amikor bunkó fejek piszkálódtak, meg, hogy nem tettem le a nagypapi vizsgadolgozatot, és azért is van a felmentés, az az aljas, tisztességtelen oldala az ügynek, amikor az után fogtam lelkészi hivatalt javítani, miután bejelentettem lelépési szándékomat.
Máskülönben Erdő János, maga mondta nekem, mikor bejelentettem, szóban, kilépési szándékomat, hogy akkor nincsen szükség ellenőrzésekre járásra és a nagypapit sem kell letenni, és ezeknek minek tettem volna eleget, ha indulásból nem akartam egy életre lelkész lenni. Ennek figyelembevételével örvendjenek, hogy annyit is tettem, amennyit tettem, mert nem úgy hagytam az épületeket, templomtornyot, ahogy kaptam, hanem javítva. A másik szóbeli ok, az alkohol, amit nem is tagadok. De, hol a gond, amikor Kovács Lajos püspökurunk felesége alkoholizmusban halt meg. Nagy Zoltán, szentiványi elődöm, a sánc szélén ivott a cigányokkal, az akkori gondnokom elbeszélése szerint.
Szóval ne csak ellenünk follyon megbélyegzési kampány, hanem nézzünk szét ott is, ahol lehet, többről szólhat a fáma!
És végül az anyuka, aki a "koldust" jelentette a rendőrségen, hogy a lányát zaklatja, tényleg ezért jelentette, vagy a "koldus" látott, hogy a jányának latra van a vőlegénye mellet, és nehogy kiderüljön, és még ne tudjon beköltözni az emeletes házba!