2011. július 24., vasárnap

Kökösi reflexiók - Az alkoholista polgármester, ki a falunapokon, hullára itta magát - Sántha Gyula kökösi polgármester figyelmébe

Egy alkoholista polgármester, Sántha Gyula kökösi udemerés polgármester tudja ki az, azzal támadja az egyik volt unitárius lelkészt, hogy az alkoholizmusa miatt rakták ki a papságból. Az alkoholizmus tényét az illető volt unitárius lelkész nem is tagadja, csak a rosszindulatú beállítást nem tudja elfogadni. 


Főleg azért, mert az illető polgármesterrel, amikor társadalmi funkcióban, lelkészként ő volt fennebb, mint az illető polgármester, akkor ivócimborák voltak, akkor nem szólta meg az alkoholizmus miatt. Hízelgett az állami hivatalnokocskának, mert az volt a polgármester uram, hogy lelkész ivócimborája van. A felkapaszkodott parasztnak hízeleg, ha társadalmi pozícióban fennebb lévőt tud barátjának, nyal, hízeleg neki. 


De meddig? Amíg ő van alól?! Aztán, ha a barát, visszacsúszik, ő meg fennebb jut, akkor már lenézi és elítéli az alkoholizmus miatt, holott, ha nem is olyan gyakran, de együtt ittak. Erre mondják csúf a paraszt ha felkapja magát, mert visszarúg.


Az alkoholizmus és a papságból való kirúgás, mit a polgármester volt ivócimborája fejéhez vág csak ürügy arra, hogy lejárassa, azért, mert ki meri tátani a száját azokért az igazságtalanságokért mik érik - például, hogy a földjükkel kapcsolatos per és ahhoz kapcsolódó büntetőjogi feljelentések vizsgálatában, fennáll a gyanúja, hogy a kökösi rendőrség, meg lehet maga a polgármester nem pártatlan. Ugye, mind puszta rágalom és hamis vád, sületlenség, ahogy a polgármester mondja, hogy rendőr, a gyanú szerint félrevezette a nyilatkozat íráson a volt tiszteletest. Ez a főügyészhez intézett fellebbezésben is szóvá volt téve, mi kiverte az illető polgármesternél a biztosítékot. Sültelenséget nem írnak fellebbezésben.


Az alkoholista polgármester egy dolgot nem lát, hogy ő amivel támadja a volt tiszteletest, annak személyes dolga az, de a volt tiszteletes törvényes igazáért harcol, az igazságtalanságot teszi szóvá. De mit vársz egy alkoholista polgármestertől, mint agresszivitást, elfogultságot - ahol az alkohol az úr, ott az ész már rég nem úr, ezért nagyon durván beszél a neki nem nyalókkal a falúban.


De lássunk egy nagyon érdekes dolgot, a jelent, amiről megfeledkezik az illető alkoholista polgármester. A volt ivócimbora, az alkoholizmus miatt állítólag kirúgott unitárius tiszteletes, már hét éve elmúlt, hogy nem iszik, de a polgármester egyre többet, a nem olyan rég tartott falunapokon is csúnyán elől járt a részegségben.


De ez nem volna gond, ha nem itta volna le magát Magyarországon is a testvér falúban tett hivatalos látogatáson, keltve ez által is a székelység jó hírét .


Érdekes egy olyan ítélkezik alkoholizmus miatt más felett ki meredeken halad lefele, és egy olyan fölött teszi, ki képes volt szakítani az alkohollal - azt hiszem nincsen erkölcsi alapja.






Nagy Attila (Puli) - Kökös