A valahova tartozás, nemzethez, párthoz, egyházhoz, egyoldalú szemléletet eredményez. Ettől az önmagadhoz való tartozás óv meg. De ne feledd, hogy önmagadon keresztül tartozol a nemzethez, - de ebben az esetben belülről, szervesen.

Az erős nemzeti öntudat, mivel csak tudat, a belső identitás hiányát kompenzálja, - gyakorlatilag, nemzeti identitásnélküliség, ez a Jobbik.

A trianonozással az a gond, hogy nem ott veszítettük el Erdélyt,Trianonban, hanem a lelkünkben.

A  vallási, és nemzeti, megújulás, ami egy és ugyan az, a kinyilatkoztatás előtti állapotban keresendő, - új kinyilatkoztatásra van szükség, a régieket, mind el kell dobni.

Az Úr a nemzeteket is a Prédikátor könyve szellemében teremtette, vagyis a múlandóságnak, - ezért nem látom alapját az Úrhoz imádkozásnak, a nemzetért, meg annak, hogy szűz Mária védi a magyarságot, elég szarul védte. Imádkozni a nemzetért nonszensz, - de Orbánné megteszi helyettünk is.

A Prédikátor könyve olvasása közben nem tudok szabadulni a gondolattól, ki a nemzetért küzd, az is valami hiába valóért, múlandóért küzd, - a benned élő magyarért nem kell küzdeni, az csak ott egyszerűen van, él, nem jobbos, nem balos, nem üvölt  a tereken, a benned élő magyar  a csendet szereti, a csend az ő lételeme.

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ha kihűl a Nap, mi lesz az autonóm Székelyfölddel. Vagy, ami nem örök, az nem is autonóm?

Az a nemzet autonóm, mely ország, intézmények nélkül is tud létezni, - ilyen szempontból a zsidók és a cigányok a leg autonómabb nációk, ezért irigylem őket. A székely ilyen szempontból fel akarja adni az autonómiáját, az intézményektől való függőségért.

Nagy Attila Puli