2012. szeptember 19., szerda

Írások kapásból - Kovács Magdolna, sepsiszentgyörgyi, bírósági szakértő, különös expertizája

A bírósági elnök elrendelte, a kökösi Kozma Sándorék perében, melynek alperesi minőségben részese az én Feleségem is, és én képviselem a perben, hogy a lakásokat felértékelő expertizára, szakértői véleményezésre van szükség. Három lakás van egy telken és egy telekkönyvön. Tudtam, ez valami veszélyt jelent, nem a mi javunkat szolgálja.
Nem sikerült a sunyin kiszedett nyilatkozattal csökkenteni, egy másik, ugyan csak alperesi minőségű, ellenfél ügyvédje részéről, a Feleségem részét, mert vissza vontam, és így más cselhez folyamodtak. A házak felértékelősdijéhez. Az ellenfelek ügyvédjei megjátszották, hogy ellene vannak az expertizának. Holott ép egy harmadik fél érdeke a mi részünk csökkenése, akik itt laknak, a Feleségem nagybátyjáé, Soós Istváné, vagyis a lányáék-é, Rózsiék-é. Nekik látszatra nincsen ügyvédjük. Csak látszatra, mert valójában van. A brassói felek ügyvédje, a gyanúnk szerint Rózsiékat képviseli, mert a mi részünk csökkenése az ők érdekük, nem a brassói részesek-é, akik nem laknak itt, csak részük van.
A bíróság a perben a sepsiszentgyörgyi bírósági szakértőt, Kovács Magdolnát nevezték ki. Ki is jött annak rendje módja szerint. Közben a vétel után, a felperesék, Kozma Sándorék, a lakást, ami a per tárgyát képezi, a telekkel együtt, mivel ki szeretnének lépni a vagyonközösségből, nagy részben újjá építették. Törvénytelenül, engedélyek nélkül. Az értékelés a régi állapotra kell, hogy vonatkozzon. De azt tanúvallomások alapján nem lehet megtenni. Az expert, már pedig ezt tette. Erre nyugodtan lehet mondani, hogy ez nem expertiza. Ezért nem írtuk alá a látleletét.
Ők azt hitték, hogy örömünkben, hogy ezzel is húzódik a per, beleugratnak az aláírásba. Na, de nem oda Buda. Így a határidőre nem volt kész és letéve a dossziéba az expertiza. Nem, mert nem jött össze a spekuláció. Egyértelmű volt a spekuláció, amikor az ellenfelek melletti tanúvallomást, a házuk régebbi állapotával kapcsolatban elfogadta. De amikor azt mondtam, hogy a mi házunk gombás lehet, akkor azzal vágta ki magát, nem ért hozza. Ami nem volt törvényes elfogadta, de a törvényes kérés alól kibújt. Milyen felértékelő, az, aki nem tudja megállapítani, hogy egy gombás-e vagy nem. Na, ilyen igazságosan folyik a kökösi Kozma Sándorék pere ellenünk.
Akkor azt hiszem nem kérdés, mi célt szolgálhat az expertiza ránk nézve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése