2012. szeptember 4., kedd

Magyar sorskérdések - A magyar mélységek rossz hangulata

A tudomány emberei, arra, hogy depressziós nemzet lennénk, azt mondják, nem igazolja semmi. Tehát nem egyéb, mint sztereotip nemzeti önkép, amit nem igazol semmi. A tudomány emberei, természetesen igazolják, a tudomány eszközeivel, hogy nem így van. A negatív nemzeti énkép védői csak hivatkoznak. Ezzel egyéb gondom nincsen, csak mindkét oldalon emberek vannak. A tudományosság felsőrendűnek tartja magát, a hivatkozókkal szemben, de a művelői ugyan olyan emberek, ugyan azzal a pszichés háttérrel.

Na, ahol egyformák, a rossz hangulat ott keletkezik. Azokba a lelki mélységekbe, nem ér le sem a mostani negatív énkép sztereotípiája, sem az azt cáfoló tudományos eszközök. Ha azokat a lelki mélységeket, nem éri el egyik tábor sem, akkor baj van, mert az el nem ért, meg nem élt mélységek rossz hangulatot, depressziót okoznak.

Vajon, nincsen-e mindkét tábornak rossz hangulata, csak annyira természetesen él benne, hogy észre sem veszi?! A modern ember nagy ingerszomja, nem a rossz hangulatát hivatott-e elűzni, mivel nem éli meg önön mélységeit?! Vagyis nincsen depresszió, mert mindenki benne él, mindkét tábor. A nemzeti borúlátót, épp a negatív sztereotípiája tartja magát távol, mélységeitől, mely távolságnak köszönheti rossz hangulatát. Nem azt, amit negatív nemzeti énképként hirdet, hanem azt, amit épp ennek a következtében nem ismer fel. Vagyis mindkét tábort távol tartják eszközei a tényleges problémától.

Végül akkor igaz is lehet, amit a negatív nemzeti énkép hívői állítanak, csak épp a negatív énkép miatt nem tapasztalják meg annak közvetlen valóságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése