2009. december 4., péntek

Székely autonómia - Mi a romániai elnökválasztások tétje?

Már írtam arról, hogy Basescu, ha ránézek a szemeire, mintha tatár erdetet sugallna. Meg ahogy gyakorolja a hatalmat, mintha egy tatár kánt látnék benne. Meg kell jegyeznem, hogy ahol született, a dobrudzsai Babadagon laknak tatárok, törökök is szép számban.

Kun Miklós a Duna Tv-beli műsorában egyik nap arról beszélt, hogy az orosz hatalom gyakorlat hogyan fejlődött ki és milyen hatásokból tevődik össze. Először a tatár kancsuka határozta meg, a tatár hatalom gyakorlat módozata, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy van egy kemény kezű legény, ki a hatalom tényleges birtokosa, és egy marionett báb előre tolva. Továbbá meghatározta a bizánci despotizmus és a porosz pedantéria, bürokrácia.

Mondanom sem kell, hogy Kun Miklós a mai Oroszországról beszélt, amikor a tatár kormányzási módot emlegette, mely meghatározta az oroszt, Putyinról és a marionett Medvegyevről.

Putyin és a román Traian Basescu, mint két tojás hasonlítanak, diktátor mindkettő. De nem csak ebben, hanem mindkettőnek marionettje van, Basescunak most már volt az Emil Boc miniszterelnök. Ez aromán politikai válság gyökere is, hogy Basescu mindenáron erőlteti, hogy egy olyan miniszterelnöke legyen Romániának, ki az ő marionettje. Végül is a mostani szavazás, vasárnap 6-i, arról szól, az a tét, hogy Romániát a tatár kancsuka fogja-e uralni, mint az oroszokat, vagy egy másik klikk. Hogy az utóbbiak jobbak-e, majd meglátjuk.

Orbán Viktor a tatár kancsukát támogatja, mely nem ismeri a székely autonómiát, erről biztosította Basescut Tusnádon. Szász Jenő Orbán barátja, és az MPP elnöke is azt a tatár kancsukát támogatja, mely nemet mondott az autonómiára.

Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése