2009. december 7., hétfő

Romániai hírek - Basescu, vagyis a tatár kancsuka nyerte a romániai választásokat

Basescu, a tatár kancsuka nyerte a romániai elnökválasztásokat, tehát továbbra is egy tatár kán fogja kormányozni Romániát.

Miért tatár kancsuka? A tatár kormányzási mód volt, hogy egy előretolt bábbal kormányozni – Basescu ezt tette Boc-kal, és Romániában azért van kormányválság, mert Basescu továbbra is báb miniszterelnököt szeretne, az ő bábját. Amúgy Basescu úgy kormányozza Romániát, mintha egy tatár kán lenne. Tatárok laktanvidékről származik, Babadagról, Dobrudzsából.

Az este mindkettő magát nevezte meg győztesnek. Mircea Geoana biztos volt győzelmében, mert az előzetes felmérések őt hozták ki győztesnek. Ugrált mint egy gyerek. Elgondoltam, hogy ez még megváltozhat, és hogy lehet ennyire infantilis egy ember, ki államelnök akar lenni, hogy ne vegye számításba, hogy az előzetes felmérések nem biztosak. Hogy lehet ennyire megrészegedni a hatalomtól, hogy semmi visszafogottságra, bölcs magatartásra nem volt képes? Ami gondba ejt, hogy ilyen infantilisok akár államelnökök is lehetnek – tényleg a Kali-yugában vagyunk.

Basescu már visszafogottabba volt, a tatár kán ösztönösségével.

És mi következik ez után, mi vár Romániára. Azt hiszem az mi Oroszországra. Putyin neki a minta, lehet aztán miniszterelnök lesz, de akkor már Románia elnöke lesz a báb, megfordulnak a szerepek, de a hatalom birtokosa ugyan az a Basescu lesz, - ne feledkezzünk meg a lányáról sem. Itt hosszú távra Basescu világ lesz. Ennek a Basescu világnak nem kis nyertesei a r. titkosszolgálatiak, nekik épp a diktátor felel meg, ahhoz szoktak, már csak azért is.

Hogy az RMDSZ megint rossz lóra tett, nem valami tragédia, mert sokat akkor sem tettek, mikor kormányon voltak.

Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése