2009. november 17., kedd

Írások kapásból - Különös álmom volt, idegenek elleni harc folyt Magyaroszágon

Ez tényleg álom volt, mit most leírok. Álmomban, Magyarországon fegyvert fogtak a betolakodott idegenek ellen. Az álomban németek voltak az idegenek, de azok most nincsenek. Van svábos szellem, mely Németh László szerint, a Kisebbségben, kiszorítja a magyart. Na de itt az álomban nem azon van a lényeg, hogy kik, hanem, hogy idegenek ellen fogott fegyvert a magyar. 

Egy idő előre megálmodok fontos politikai eseményeket. Igaz, az álmok túloznak. Biztos nem lesz fegyveres harc, de lesz egy fajta lázadás az idegenek ellen. A magyarnak ez régi problémája, nem mai keletű.

Annak idején, amikor még gyakran jártam, Csonka-országba, a kilencvenes évek elején, kaptam egy Argentínában kiadott könyvet, francia szerzője volt, mely csuda dolgot írt Magyarországról: legalkalmasabb, arra, hogy szép csendben, észrevétlenül idegenek hajtsák uralmuk alá.

Ha megnézzük, az emberi kapcsolatokat, akkor azt látjuk, hogy szép csendben azon lehet uralkodni, kinek belső identitásával baj van. Számoljunk le az önáltató nemzeti illúzióinkkal, mert a rajtunk uralkodásnak, nem csak külső okai vannak, hanem belsők is, lelkiek. Nem különös az, hogy a magyarság volt az, egyedül a keleti blokkban, amely bedőlt a kommunizmus nemzettagadó internacionalizmusának, - vagyis jó része a magyarságnak.

És most bedől, a magyarság elég nagy része, az Unió kozmopolitizmusának, rejtett nemzettagadásának, megint a legjobban Európa népei között. Identitásunk ilyen könnyű feladásának, nem csak külső okai vannak, hanem belsők is, - valahol itt van a magyar probléma gyökere. A gond az, hogy erre  a belső problémára, egy nemzeti pártnak sincsen gyógyírja. Nem elég pufogtatni, hogy idegenek uralják az országot, politikai szlogenként, ha nem nézünk ön-lelkünkbe, hogy miért.




Nagy Attila Puli

1 megjegyzés:

  1. Te is benézhetsz abba a nagyokos sötét lelkedbe besúgó-Pulikám drága, hogy a fél életműved (Lásd a sötét hipokrita Nagy faszi un. és állítólagos spirituális blogjait a blogter.hu- n, vagy a virtuson... ) miért szól arról, hogy "Kozma Szilárd asztrológus nagy szélhámos és sarlatán", amikor valójában soha nem ártottam neked semmivel, azon kívül, hogy bálványoson tudván, hogy te úgy is nős ember vagy és pap, a te adagodat is udvariasan előre kifizetve, meg kértelek, hogy vegyél sört a társágnak, nem tagadom, abból a célból, hogy ama kedves hölggyel kettesben maradhassak, akinél aztán te jó besúgói szokásodhoz híven bemocskoltál. Meg kérdezheted a velejéig romlott és mocskos lelkedtől, hogy miként is van az, hogy én az esetet elfelejtettem és azt követően is, hogy ez az aljasságot elkövetted, én megbocsátottam - elnéztem...- és hajlandó voltam neked vissza nem fizetendő kölcsönöket adni és veled a lakásomon, ahova fel fel járogattál e kölcsönökben reménykedve, barátilag elbeszélgetni, miközben te évekig forraltad az édes skorpiói bosszúdat? Kérdezd meg hát végre ott legbelül a még esetleg létező millimikomnyi lelkiismeretedet, hogy csakugyan jogos volt-e az a sok mocsok és aljasság és a családom gazdasági tönkre tételére eltékozolt energia, csak azért, mert akkor még nős embernek és erkölcsös de éppen pénztelen kispapnak tudván, meg kértelek szépen, hogy menny el sört vásárolni? - Vagy azért hogy meg tagadtam a további potya-adományokat, mert azokban a körülményekben nem tehettem mást? Nem-e jobb lett volna hagyni a fenébe az egész bosszú-vágyadat, már 2OO4 áprilisában, hiszen akkor én sem foglalkoztam volna veled és soha nem jöhettem volna rá, mivel nem is érdekelt volna, hogy a besúgóm voltál, hogy tehát barátság címén azzal a szándékkal közeledtél hozzám, hogy rólam is szekus jelentéseket írhass?

    VálaszTörlés