2009. november 11., szerda

Gondolati napló - Puli feljegyzései XIII.

Amikor megjelenik a probléma megoldó ember, akkor már rég a konkrét problémákon túli világban van a baj, ami nem látszik a konkréttól.

Amikor valamit szabályokkal kell szabályozni, akkor már rég elromlott valami, és nagyon mélyen van baj, sokkal mélyebben, ahova a szabály alkotó elme ellát. A gépkocsival rohanó embernek, a szabályokon túli világával van a baj, azért nehéz rendet tartani az utakon. De van azért olyan hely is, ország, ahol ugyan azért tartják be a szabályt, mert csak a mélyen van a baj, - ez sokkal veszélyesebb, a látszat ellenére.

Ma már úgy mondhatsz újat, ha a puszta csendjében elmerülsz önön mélységeidben. De ne csodálkozz, ha mélységeidből olyan tartalmak, képek, bölcsességek emelkednek tudatodba, amit a régi bölcsek is tudtak. Ekkor mondhatod el, hogy egy lettél velük.

Az innen és túl, a kettő, egy.

A lelki életben, a lelked minden porcikáját a magadénak kell elismerd. Ha nem teszed, idegenként éled önmagad mélységeit, ami az igazi belső éned halálát jelenti.

Aki azt mondja, hogy nincs úgy, az nem számol azzal, hogy úgy is lehet, és az úgy is lehet az valóság. Aki nem éli meg a valóságot, az szellemileg sekélyes.



Nagy Attila Puli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése