2009. szeptember 8., kedd

Székey autonómia - Göncz Kinga szerint, Romániában nincsen magyar ellenesség

Göncz Kinga a Gyurcsány kormány külügyminisztere, a ma reggeli Napkeltében azt nyilatkozta, hogy Romániában nincs magyar ellenesség, ha van is elenyésző. E a kijelentés híven tükrözi a Gyurcsány kormány nemzetietlen politikáját, a magyar kisebbség ügyének el mis-másolását. Magyarország jelenleg a magyar kisebbségre káros látszat jó viszonyt ápol Romániával, amelyben a székely, magyar kisebbség létkérdése a szőnyeg alá van seperve.

Na de lássuk a tényeket, mert azok beszélnek, hogy van-e vagy nincs magyar ellenesség. A nyílt, nacionalizmus tényleg visszaszorult Romániában, de ezt ne vegyük véglegesnek, mert Romániában bármikor visszatérhet a nacionalizmus és tudnunk kell, hogy arra nincs végleges gyógyír még a világon sem. Aki ismeri Románia szellemtörténetét az nagy reményeket nem fűz Románia nyugatosodását, a nacionalizmus vissza szorulását illetően.

Ha összben vesszük a kárpát-medencei magyar kisebbséget, sehol nem mondtak le a beolvasztásáról, csak van ahol burkolt lett az ellene irányuló beolvasztási törekvés, mint például most Romániában. Romániában, most a politikumot illetően egy passzív magyarellenesség van. A románság történelmét aki ismeri, az tudja, hogy a románok mindig is szívesebben választották az elnyomóval szembeni passzív ellenállást, na ezt most alkalmazzák követeléseinkkel szemben: nem fogadják el a székelyföldi autonómia-követelést; a parlamentben leblokálták a kisebbségi törvényt, passzív ellenállással; a kulturális autonómiát is visszautasítják. Hát ezek mik? Nem passzív magyar ellenességek?

Ha valaki aktívan ír az interneten az autonómiáról, az a hozzászólásokból észreveszi, hogy létezik, épp helyi, áruló, a románságot kiszolgáló magyarok segédletével egy aktív magyar ellenesség is, rejtett utakon. Létezik, a hozzászólásokból látom, egy olyan törekvés, hogy ellenvéleményekkel, melyeket egyes médiák népszerűsítenek is, az autonómia törekvés csirájában való demoralizálása, szétzilálása. Ilyen lejárató vélemény, hogy gazdasági alap nélkül nincs autonómia. És a szomorú az, hogy ebbe az autonómia ellenességbe, még a magyar baloldal is besegít.

Az autonómia ellenes diverziót látva, tapasztalva, Pacepa, nyugatra szökött volt szekus tábornok könyve jut eszembe és abban leírt diverziós szekus módszerek, a kommunizmus esetleges bukása utáni időszakra. A Pacepa által leírtak, a diverziós titkosszolgálati módszereket, nagyon fel lehet ismerni az autonómia ellenes megnyilvánulásokban. Romániában egy központilag nagyon jól szervezett, a magyarság megsemmisítésére irányuló magyarellenesség van. Úgy, hogy nem kell elhinni a Gönczi diplomáciai szép szavakat, mert a valóság kegyetlenül más, - csendes magyar irtás folyik itt, rejtett utakon. Sajnos sokan nem veszik észre, hogy minden törekvésünket már csirájában akarják szétzilálni, ez egy, a tipikusan román mentalitásban gyökerező módszer. Ezért mondom, hogy aki a románokkal szemben akar állni, annak ismernie kell a lelküket, rejtett gondolataikat, másként nem tudja, hogy mi is történik itt, nem veszi észre alattomos módszereiket. És nemzeti mellveréssel, nemzeti kultúrgőggel, nem leszünk eredményesek velük szemben, amit kevesen látnak be.

Történelmünket, nem csak adatokként, vagy eseményeként szabad nézni, hanem folyamatokként, mert jelenünk, több évszázados folyamatok része. Ha egyes eseményeket, nem látunk folyamatok részeként akkor nem értjük és nem látjuk a bajokat a maguk mélységében. Egy ilyen régi folyamat a magyar, székely ingatlanok felvásárlása, ez mindjárt két évszázada folyik. Ezt én itt a székelyföldi Kökös községben realitásként élem meg. A kökösi tó mellett román épít nem székely, az bérli a tavat, vagy lehet meg is vette. Egy időben románok vásárolták fel a székely ingatlanokat Kökösben, így változott a nemzetiségi arány. Alsó-Háromszéket és Gyergyó környékét, ahol szomszédos Nyámc megyével, románok vásárolják fel. Hát ez mi? Nem a magyarság szándékos megsemmisítése, kiszorítása életteréből. Göncz Kinga erről miért nem tud? Igaz ezért a székely, a magyar is hibás, miért adja el földjét románnak. Vagy miért nincs egy össznemzeti összefogás, egy pénzalap létrehozására, a kárpát-medencei magyar ingatlanok felvásárlására. A románok tudtak ugye a XIX. században bankot létrehozni, az Albinat (jelentése magyarul méh) az erdélyi magyar ingatlanok, románok általi felvásárlása céljából.

Göncz Kinga, egy régebbi nyilatkozatában, nyugatra mutatott példaként, hogy ott hogyan harcolták ki az autonómiákat, tárgyalásos úton. Ahol nem lőttek, ugye? Kinga ténsasszony, Dél-Tirol esetében, miért nem látja Ausztria szerepét? Kormányának miért nincs olyan szerepe, mint Ausztriának, Dél-Tirol esetében?

A hetvenes évek végén, egy megyei irodalmi olimpián, megírtam a dolgozatomban, szerencsére megúsztam, mert becsületes kezekbe került dolgozatom és eltüntették, hogy a nagy kommunista testvériség összeomlik és feltámad ellenünk a Kis-Antant. Úgy érzem, hogy igazam lett, hol rejtetten, hol nyíltan működik ellenünk a Kis-Antant és megsemmisítésünkre törekszik a Kárpát-medencében. Sokan erre azt mondják de mennyi jogot kapott a különböző államokban élő kisebbségi magyarság. Hát éppen itt van a veszélyes indián csel. A jogok forgató könyvét nem mi írtuk, hanem mások írták nekünk és annyit adtak mennyit akartak. Azért adtak ennyi jogot, csak, hogy felemás helyzetet teremtsenek, amely bénítólag hat a kisebbségi magyarságra. Aki már élvez bizonyos jogokat, az nem lázad, könnyen belenyugszik helyzetébe. És ennek leple alatt lehet aknamunkát folytatni a magyarság ellen. Én úgy érzem, hogy a kárpát-medencei magyarság egy nagy kelepcében van mely lététbe kerülhet.

Szerintem a kisebbségi magyarság létkérdése Trianon revíziója. Ahogy politikai döntéssel, szét lehetett tépni a Nagy-Magyarországot, úgy az utód államokat is szét kell tépni. Az utód államok testéből ki kell szakítani a még többségében és a szórványban magyarok által lakott területeket és önálló államokat kell kreálni belőlük, - ez megmaradásunk feltétele. A másik, hogy egy pénzalapot kell létrehozni a magyar ingatlanok védelmében, felvásárlására. Egy föld addig magyar, míg tulajdonosa magyar, vagy székely, határoktól függetlenül. Ezt miért tudják jobban a magyarság ellenségei, mint a magyar felelős politikusok?



Nagy Attila Puli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése