2014. február 15., szombat

Magyar sorskérdések - Gondolatok az Orbánék féle, Fajbiológiai Intézet ötlete nyomán

Hozzászólás, Törzsök Erika bejegyzéséhez, a FB-n, a "Fajbiológiai intézettel" kapcsolatban, Magyarországon!
Egy néhány éve találkoztam egyik régi udvarhelyi haverral! Azt mondta a székelyek hun eredetéből doktorál, Magyarországon. Meglepődtem, eddig úgy tudtam, hogy csak legenda! Eddig a legtudományosabbnak a mi eredetünkkel kapcsolatban azt hallottam, hogy nagyon sok a homály benne!
Azt hiszem minden nép eredete elég összetett. Mint maga a személyiség, mely különböző, egymástól eléggé eltérő részekből tevődik össze, és egy integrációs folyamat révén egységesül, így a nemzet is, így jöve létre! A fajizás, így mondható egy kettős krizisnek is, személyinek és közösséginek. Mindkettőnél az integrációs folyamat kriziséről lehet beszélni! 
Mert helyesebb volna a nemzetet először közösségként hangsúlyozni, a kohéziós és integráló erőre helyezni a hangsúlyt, és az után a megkülönböztető nemzeti jegyeket hangsúlyozni. Már csak azért is mert a közösség egy egyetemes elv, a részleges megkülönböztetőnek, csak egy egyetemes lehet az alapja, amit a bezárkózó nationalizmus tagad! A közösség egyetemessége mutatja meg végül is, meg fordítva, hogy a nemzetinek mondott nagy képek, archetípusok először is egyetemesek és csak külső sajátosságban lehetnek nemzetiek!
Azt hiszem ezért nem tudja integrálni a fajizó nemzeti a tőle különböző más nációkat, akik vele élnek, mert ő maga a közösségi, személyi, integrációs folyamat krizise!
A nemzeti identitás, amit annyit hangoztat a nemzeti, egy olyan integrációs folyamat eredménye, amiben épp a nemzeti, mint ennek krizise, nem vesz részt, vagyis létével tagadja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése