2013. április 9., kedd

Zen jegyzet - Kozma Szilárd, pénzcsaló, megélhetési asztrológus, anima megszállottsága


A demokráciába, az objektivitásba, a nemzetállamba, sok esetben a vallásba vetett hit, legyen az akár keleti, alapja nem más, mint az anyakomplexus, leválni nem tudás az anyáról. Az anima így nem tud kifejlődni, ezért dominálóvá válik a férfi életében. Ezért van sok közös vonás a demokrácia és a nacionalizmus között, vagyis az alap közös. Ez a közös a diktatúrák, fasizmus, kommunizmus és a demokrácia között.

Ez döntötte romba Tőkés házasságát, a nem integrált anima, és ennek köszönhető megalomániája. Kozma Szilárdka, pénzcsaló, megélhetési asztrológusnak, ezért nincsen hatvan éves koráig egy normális házassága sem, mert képtelen volt integrálni az animáját. Ezt kompenzálja a család asztológiával, amit az anima megszállottság agyaltatott ki vele.

Hogy az apaságról locsog metafizikákat, az mind az anima megszállottságának köszönhető, vagyis a nem integrált animának. Azért bizonygatja kényszeresen férfiasságát, mert nem integrálta animáját, ezért érzi férfiatlan férfinak magát.

Azzal henceg realizálta magát. Az ő realizálása nem más, mint a Kőműves Kelemen-é, mikor még a Déva várába nem integrálta animáját és éjszaka összeomlott. A nem integrált animában a tudattalan erői nyilvánulnak meg a maguk pusztító mivoltában, ezt szimbolizálja az éjszaka, mikor leomlanak a vár falai, az éjszaka tudattalan erői lerombolják, a látszatférfiasság építményét. Szilárdka mivel dominálva van az animájától, nem egyesítette animáját az animuszával, gyakorlatilag nem realizált semmi, megmaradt kis infantilisnak, ezért szólítom Szilárdkának.

És ennek tulajdonítható, Szilárdka, mérhetetlen agresszivitása!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése