2013. április 1., hétfő

Székely nemzeti anarchizmus - A Fidesz, a Jobbik, Erdélyben, csak bajkeverők



Hát ez így nem jó nekünk, erdélyi magyaroknak, székelyeknek, az a nacionalista uszítás, amit Orbánék és a Jobbik itt Erdélyben elművelnek. A probléma az, hogy ez láncreakcióként kezdett működni itt. A marosvásárhelyi jobbikos, orbános, nacionalista, autonómiás hangoskodás, nem marad ellenreakció nélkül. Normálisan váltja ki, a románokból, az ellenreakciót. Kovásznán, március 15-én egy román lány, a homlokán egy román nemzeti színű szalaggal ment iskolába. Egy hős székely halállal fenyegette. Én a lányt nem tudom hibáztatni, mert az okot az autonómiás nagy mellűség adta. És a történet folytatódik, lefejezési fenyegetésekkel. A magyar - román meccs, már az ősi ellenség ellen folyik és nem sport.
Paul Tillich evangélikus teológus írja, hogy a barbár hősideál - ellentétben a göröggel - erőfecsérlő. A "vesszen Trianon", amit a barbáran hősies jobbikosok üvöltöztek Vásárhelyt, valami ilyen barbár önpusztító erőfecsérlés. Aki nem dolgozza fel a múltat, már csak azért is, mert Trianon elkerülhetetlen volt, az nem identitást őriz, hanem nemzeti önpusztítást végez, mint a Jobbik, a Fidesz.
Addig, ameddig a Magyarországon tiltott elemek itt szabadon garázdálkodhatnak, azt mondhatjuk, hogy a román fél nagy önmérsékletről tett tanúbizonyságot. Csak ne gondoljuk, hogy mindent képes lesz kontrollálni. A KONTROL NE HOGY KICSÚSSZÉK A KEZÉBŐL.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése