2012. december 19., szerda

Székely nemzeti anarchizmus - Lokodi Edit Emőke és Frunda György Biblia-órája, és a hargitai erdőirtások


Lokodi Edit Emőke és Frunda György a Biblia-órát is kampény célra használják. A „Nagy Farizeus”-soknak, mert ez már a farizeusság netovábbja, semmi sem szent, a vallás is a politika eszköze lett. Másként miért zsarolná az udemeré, az egyházakat, az ingatlanok visszaszolgáltatásával, meg egyéb pénzekkel. Leginkább a katolikust, mert állítólag, az udemeré nyomásának tudható be, hogy a gerincesebb, Márton Áron szellemét követő vonal félre van állítva. Erről beszéltek nekem, rebellisebb lelkész körökben. Hát nem égbekiáltó farizeizmus Biblia-órán ájtatoskodni, és közben a háttérből az egyházakat zsarolni?
Azt hiszem a Biblia-órai jelenléttel, az áll leginkább ellentétben, amit a román médiában látunk, a hargitai erdőmaffiával kapcsolatban, mely a gyanú szerint, az udemeré ernyője alatt működik, mely az udemerén belüli pluralizmus, platformosodás nyomán jöhetett létre. A „Nagy Farizeus”-ok erről vajon nem tudnak? A hargitai és környéke erdeinek ökológiai katasztrófa méretű letarolása, Lokodi asszony szerint, Frunda uram szerint, nincsen ellentétben a Biblia szellemével, melynek az óráján megjelennek?! Ez még égbekiáltóbb farizeizmus, az előzőnél, a fatolvajlásban, a hallgatással cinkos lenni, és Biblia-órán részt venni!
Van még égbekiáltóbb farizeizmus is. A gyilkosság, a gyilkossággal való fenyegetésben, hallgatással való cinkosság, és  a Biblia-órai ájtatoskodás. Kérdés, hogy nem az udemeré ernyője hegye volt-e mérgezett az alfalúsi alpolgármester meggyilkolása esetében?! És vajon ki volt a hegy? Borbély urunk, vagy mások? Nem lehet tudni!!! Garda Dezső, Pál Imre nem mernek beszélni, nem merik feltárni az igazságot, mert az életükbe kerülhet. Halálos fenyegetéseket kaptak. Kérdés, hogy az udemeré ernyője nem akkora-e, hogy alatta a halálos fenyegetések is elférnek?! Ha ez netalántán igaz, mert csak kérdésekként vetettem fel, akkor fennáll a gyanúja, hogy december 9-én, sokan, egy maffia bandára adják szavazatukat, mely gyilkolni is képes. És akkor ugye a legégbekiáltóbb farizeizmus az, ahol fennáll a gyilkosság gyanúja, a halállal való fenyegetés gyanúja, és a Bibilia-órát kampány célra használják.
Ezek után nem értem, hogyan található Bőjte Csaba ferences páter, az udemeré ernyője alatt, jótékonysági akció formájában, Kelemen Hunor védnöksége alatt? Vagy épp ez igazolja a zsarolást?
A székely a fenyővel azonosítja magát. Nem véletlen! A fa, a fenyőegyik legősibb archetípus, mi bennünk él. Mint a teljesség archetípusának szimbóluma, mint teljesség kép, emberi és közösségi identitásunk, egyik legfontosabb, archetípusos alapja. A teljességképeknek kapcsolatteremtő, összekapcsoló szerepük van, mert magának a szimbólumnak ez a szerepe. A fa összeköti az eget és földet, a magasságot és a mélységet, az ellentéteket. Ezért identitásképző szerepe van. Minden, ami összekapcsolja az ellentéteket, teljességet, vagyis identitást hoz létre, vagy kötelékként megtartja azt. A Székelyföldön pusztított fenyőnek, szellemi, lelki, identitásalkotó, védő, szerepe van, ezért pusztítása, az archetípusos, szimbolikus, székely identitás pusztítását is jelenti!
Identitása annak van, mi a teljességet nyilvánítja ki, testesíti meg bennünk. Ezért ezekhez a képekhez, viszonyunk nem tetszőleges, nem mi határozzuk meg önkényesen, mert ezek létünk ontológiai alapjai. Nem csak gazdasági, nem csak ökológiai kérdés, a fa, hanem belső szellemi, lelki. Az erdőhöz való viszonyunk, a tudattalanhoz való viszonyunkat árulja el, mert az erdő a tudattalan szimbóluma. Az erdő pusztítása, nem más, mint a kollektív tudattalannal való szembe helyezkedés. A kollektív tudattalan, nemzeti identitásunk élő gyökere. Ezzel szembehelyezkedni, identitásunk élő gyökereivel való szembehelyezkedést jelenti. Aki vele szembehelyezkedik azt a tudattalan pusztító erőként támadja meg. Végül a pusztulás belső és külső lesz egyaránt!        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése