2012. november 13., kedd

Székely nemzeti anarchizmus - Eljött a szolgálatos agymosók ideje

Választási kampány van. Eljött a szolgálatos agymosók ideje. Kik álbölcsességeikkel, álevidenciáikkal manipulálnak. Az aljasság ilyenkor a legaljasabb, mert a bölcs szükségszerűség képben mutatkozik és arra serkent, hogy szavazni kell menni. A szellemi kényszerrel élnek. Gépies, egymást utánzó, személytelen cselekvésre serkentenek, hogy aztán maffiabárók uralják a Székelyföldet. Tolvaj gazembereket segíteni, azzal az aljas retorikával, hogy még rosszabbak kerülnek be a parlamentbe, aljasság. Ez egy erkölcstelen szellemi nyomás, rejtett megfélemlítésre alapozva, hogy még rosszabb lehet.
Ez a bölcsesség, a minimalista maximalizmus szellemi renyheségéből származik. És közben nem mutat rá senki, hogy emellett a bölcsesség mögött, mely stagnálásra ítél, tehetetlenség rejlik, melynek csak manipulációra futja ereje. E mögött, az erdélyi magyar társadalom tehetetlensége vonaglik. Kétségbeesetten markolunk valami politikai minimumot, miből szarháziak, maximumot hoznak ki, maguk számára.

1 megjegyzés:

  1. A vonaglásban nem vagyok biztos, legalábbis nem látom a tehetetlenség miatti vonaglást, inkább a beletörődést tapasztalom, annak is azt a fajtáját, amely már azon sem gondolkodik, hogy vajon miért nincsenek jól a dolgok. A vallásosság rátesz erre egy lapáttal és azt mondja, hogy elfogadónak, békésnek kell lenni.
    Éppen ma gondolkoztam el azon, hogy vajon Jézus miért nem uszított a rómaiak ellen, viszont korbácsolta a papjait? Nincs e ebben egy fajta mai hasonlat is, hogy az árulók pontosan a sorainkban, a vezetőinkben vannak? Mert ugyanakkor Jézus azt is mondta, hogy adjátok meg a császárnak azt ami az övé. De a pénzváltókat kikergette a templomból. Érdekes dolgok ezek. Ma ezen gondolkodtam.

    VálaszTörlés