2010. október 26., kedd

Székely nemzeti anarchizmus - A mohamedán nő iszlám kendőjének varázsa

A tollal.hu – n olvasom, hogy multikulti rendezvénysorozat indul Csonkaországban és az első ilyen lesz az “Októberfeszt magyar módra”. Hát az ilyen multikultis hígság nem tetszik nekem. Itt az állíttólagos kultúrális másság le van züllesztve a legújabb film érdekkességének szintjére.

Nyugaton a másság azt jelenti amivel a nyugati unalmát elűzi. A fasultságától multikulti ingerekkel próbál szabadulni. Civilizációnkban minden inger kérdése, főleg ha minél erősebb. Itt a Létélményt, a Létezés érzetet az inger jelenti - és nem maga a Lét - mi pusztán csak külső, ebből kifolyólag felszínes. Ez a felszín uralma a halgatag mélység felett, ahol minden kultúra, csak a csipetnyi érdekesség szintjére van lezüllesztve.

A magyar puszta, az arab sivatag az oázisaival, a Székelyföld hegyei azok a csendes mélységek, ahol az igazi másság rejtőzik, a handabandázó, felszínes multikultival szemben.

Az igazi másságban valami titok, titokzatosság. Ebben a másságban a titok mindig titok marad, mert a felszín soha nem fogja uralni. A titok a Látható mögötti Láthatatlan. Az arab puszták szelleme, az iszlám szelleme ezt tudja, éli, hogy a titok mindig titok maradjon. A titkot nem teszi olcsó közszemlére, mint a multikulti. Az iszlám nem hagyja magát olcsó multikulti rendezvénnyé züleszteni, ezért utálatos nyugatnak.

Az iszlámban megörződött a vallási élmény igazi titka, mi a nyugati túlzottan racionalista kereszténuységből hiányzik, hogy a vallási élmény nem csak megismertet, hanem el is rejt. Tehát valami mindig titok marad, mert a lényeg mindig túl van a ráción. Az ember maga a titok, mert lényege isteni, mely túl van a ráción. A szufik ezt tudják, meg minden igazi misztika.

A civilizált nyugat, ha igazi mássággal találkozik, megdühödik, agresszív lesz. Letépi a mohamedán nő fejéről az iszlám kendőt – közben a jogokról üvöltözik, ha iszlám országokról van szó, hogy szegény arab nők.

Szoktam nézni a román népzenei, etno adókat is. Nem multikulti alapon, gyerekkorom óta érdekelt, minden élő másság. Ezen adók szerepe a hagyomány őrzés is. Csonkaországban a handabandázó, liberális multikulti épp ezekre köpik, ami saját.

Ezen adók bemondónői, az élő hagyománnyal ellentétben, a katasztrófális izléstelenségig ki vannak festve. Ezek a nők csak ingert jelentenek egy férfi számára, de nem varázst, nem titkot – a puszta ingerré zülöt civilizációnkban ez a normális. Nyugat gazdasága pedig a tartalmatlan ingerrel való kereskedésre épül.

De nézzük meg az arab puszták nomád beduinjait. Ott a nőt, a lepel, az arcot iszlám kendő teszi varázslatossá, titokká. Ott igazi csillogó női szemeket látsz, mik mögött igazi titok, igazi női varázs rejlik. Egy világ ahol van titok, varázs, ahol van élő szellem, ahol a Lét a lelkeben, a szemekben, a mindennapokban lüktet, ahol a Lét titok és varázs az emberekben. A mohamedán nő iszlám kendője mögött, az ő szemeiben, a Lét titka ragyog.



Nagy Attila (Puli) - Székelyföld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése