2010. augusztus 31., kedd

Pszudo-zen mondások és történetek - Legyél Jáhvé írnoka

Nem kioktatni akarlak, csak a saját gondolatomat írom le az eredetiséggel kapcsolatban, az írásban: eredetivé a csend tesz. A létezésében kell eredetinek lennie az embernek és csak az után lesz eredeti az írásában is. A Létben élve, gyökerezve lehet létezésben eredeti lenni. Eredeti vagy, ha léted az eredetből forrásozik. A Csend eredetivé tesz, az Eredetből forrásozóvá, mert a Kezdetet, az Eredetet is megelőzte. A Csend az Eredet. Eredeti vagy, ha az Eredetből vagy, vagyis a Csendből vagy. A Csend-Eredetben minden el volt engedve, meg volt engedve. Ebből az elengedésből születik az eredetiség. Az eredetiség nem lehet megragadó, birtokló, csak elengedő, megengedő. Mindent elenged, megenged, mi benne, benned van. A birtokló nem eredeti, mert nem engedi el, nem engedi meg mi benne van, nem engedi meg magának, hogy Ős-Eredeti legyen, az által, hogy képtelen részt venni, az Ős-Eredet elengedésében, megengedésében. A Csend teszi lehetővé a hallást az által, hogy elengedi a hangot.

Az írás addig nehéz, míg megragadó görcs. A Létbe elmerülés, ezt felszabadítja, mert a Lét soha nem szakadt el forrásától az Eredettől. Minden elengedésből származó írás, Eredetből, az Eredet elengedéséből származó írás. Az Eredet az által képes elengedni, hogy csak VAN, pusztán csak LÉTEZIK. A "VAGYOK, AKI VAGYOK maga az elengedés, megengedés, aki minden szabályt felülmúlót megenged. Minden elengedésből származó írás a "VAGYOK, AKI VAGYOK" írása bennünk, vagyis kinyilatkoztatás. Engedd el magadban AKI VAGY és Jahvé írnoka leszel, amit írsz kinyilatkoztatás lesz. Nem érdemes műfajokat írni, csak kinyilatkoztatást.

De, hogy születik a kinyilatkoztatás?! A várakozásban, mert a várakozóról mondható csak, hogy VAN. Az Eredet a várakozóban engedi el önmagát. A Lét csirája csak a várakozóban bomlik ki, nyilvánul ki, kinyilatkoztatást eredményezve. Ott várakozz, ahol maga a Csend is várakozik. A Csend ott várakozik ahol a VAN képei uralkodnak a PUSZTA és a HEGY. De várakozhatsz a FORRÁSNÁL is, mert a forrás elengedéséből leszel Te, a FOLYÓ ki az ÓCEÁNBA folysz. Az ÓCEÁN a folyókra vár. Ő is csak vár, minden a várakozásban valósul meg, mert a várakozás maga a "VAGYOK, AKI VAGYOK", maga a LÉTEZÉS, maga az EREDET, maga a VAN, maga a CSEND.


Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

1 megjegyzés:

  1. A primitív és aljas bosszúállás a és a gyakorlati felelősséget vállaló, isten áldását fogadó, több gyermekről gondoskodó szülőkön, és a gerinces magyarok rágalmazása, de még inkább a besúgói önhittséged nagyképűsködő fölényeskedés tesz téged a SÁTÁN kiválasztottjává
    Nagy Faszi! A hamis próféta által elhanyagolhatónak tartott fizikai - anyagi valóság által megjelenített szellemi igazság eredménye.
    Avagy Nagy Attila Puli, mint NEM!!!!!!! követendő példa.


    Drága besúgókám! – Remélem, hogy miután kilenc évvel és öt gyermekkel nálam fiatalabb és realizálatlanabb személy, nem haragszol meg, ha a te fennkölt példádat követve, amivel az Oroszláni Marsod sugallatára engem mocskolsz folyton, hát én is, a gyakorlati – tárgyi! – tényeknél, helyzetednél fogva, és persze: azokból következő állapotodnál fogva, ugyanolyan bizalmasan kezellek, mint te a volt „besugottadat” (engem). Szóval, ezt az egyszerű dolgot nem érted te arany-szentem? Ti., hogy az igazi – A ténylegesen megvilágosodott metafizikus, a zagyva misztikussal szemben - az egyszer egyet és a kétszer kettőt mélységesen tiszteli, mint II János Pápa a földet, amelyet megcsókolt, valahányszor új fölterületre érkezett?!
    A te kis, minden anyagi jelenségben ellenséget látó, és ezért minden anyagi valóságra össze – vissza lövöldöző tyúkeszedbe ugyanis, nem fér bele az, hogy a vallásosan és viccesen Úristennek nevezett „Nagy valami” (A Tao, a Shintó, a Nirvana, a Buddha tehát, aminek te csak egy részére hivatkozol) egy olyan létteret és állapotot hozott létre, éppen a Lilith hatástól való megszabadulás érdekében, ahol a kétszer kettő mindig négy és nem öt, ahol a hétköznapi életben menthetetlenül léteznek, és, akár kegyetlenül is, hatnak az elemi fizikai és matematikai, törvények! Képtelen vagy felfogni, hogy az egyetemes alkotó intelligencia létre hozott egy olyan viszonylagos szilárd létteret, amelyben az ember kialakulhatott és ahol a gravitáció, a tágulás, a súrlódás, a tehetetlenség és az energia törvényei kiszámíthatók.
    Ellentétben azzal, ahogyan te és a hozzád hasonlóan a zavarosban halászni szerető bajkeverők, azt szeretnék, ha mindez nem így lenne, hogyha tehát, minden relatív lenne. vagyis: mert te lelkem drága, egész életedben az nagy büdös liberálisan relatív semmiben és az annak megfelelő misztikusan liberális relativista hülyeségben szeretnél élni!
    – De nem ítéllek el emiatt és még csak nem is csodálkozom rajtad, olvasott emberen, és még csak a besúgói múltadnak sem tekintem ezt a fatális (és: liberális) értetlenségedet, hanem egyszerű determinációnak, amiről, TE kis ártatlankám, semmit nem tehetsz, hiszen a Szaturnuszod és a Jupitered is teljesen negatív – és ez attól függetlenül, hogy a születés napod hányadik órájában és percében születtél!
    Hát olvasd el drága Zavarosom, a rég – rég óta megírt regényem utolsó előtti, 21-es fejezetét, hogy legalább a kétszer kettő négy és a gravitáció és az egyetemes tágulási törvény, valamint a fekete lyukak logikáját (összhatása szükségét) megértsd, illetve azt, hogy miért is fontos az, hogy létezzen a földön egy olyan vegyes nemzetiségű nemzet, mint Amerika, amelyben a Kronwelék által felfedezett, Új Angliából hozott igazi demokrácia az Úr, és amelyik azt mondja, hogy a tényleges demokrácia megvédése érdekében, akár a Puli és a Bin-láden féle gonosz szarháziak otthonához is elmehetek, és azt, vagyis az általuk megvalósított szégyenteljesen nyomorult és steril valóságot lefényképezhetem. Hogy is volt az erdő menti találkozód azzal, a hiteleződdel, akivel, még, annak az évek óta adósságaitokat nem törlesztő, tehát a kemény adósaként is, mocskolódni kezdtél, és aki meg elégelvén a dolgot, az erdő szélén, persze, falopás közben, jól el nem vert, de nem tudtad rá bizonyítani, hogy megvert? Azok a kemény, férfias pofok és rúgások nem tűntek számodra figyelmeztető erejű valóságnak? Neked csak az a sok misztikus fikció a valóság, amiről az írásaidban hablatyolsz, de ami soha nem valósul meg anyagilag?


    Lásd még: http://www.scribd.com/szilardk/d/62752670-Kozma-Szilard-Nagy-Puli-Attila-sarlatanozasa-hatekony-kovetkezmenyei

    VálaszTörlés