2010. július 24., szombat

Írások kapásból - Kozma Szilárd, pénzcsaló, megélhetési asztrológusnak: a sarlatán asztrológus és a SRI ügynök közötti hasonlóság

Előre bocsájtom, hogy nem minden asztrológus sarlatán, de vannak közveszélyes sarlatánok: egy közveszélyes, sarlatán asztrológus, a közeli megyéből, éveken keresztül előadásokat tartott Háromszéken, és tanítványokat is gyűjtött szédítő eszméinek. Nincsen baj az asztrológussal, míg nem akarja átvenni az orvos, a pszichológus, a pap szerepét egy személyben. Nincsen gond addig, míg nem akar az emberi életek egyedüli irányítója lenni, olyan ki mindent tud. A megyénkben vendégeskedő asztrológus sarlatánsága abban van, hogy át akarja venni mások helyét, mert egyedül ő tud mindent. Ő testesíti meg a kommunizmus sokoldalúan fejlett emberét, mert ahogy láttam a hirdetési plakátjain, író, asztrológus, több dános karatés egy személyben. Az ilyen, a pszichológia szerint, az én inflációjában szenved., mert a mindent tudó bölcs archetípusának uralma alá került. A történelemben mindig azok voltak a veszélyesek, kik az archetípusok megszállottjai voltak.

Bármilyen lelki vezetőnek, legfontosabb kötelessége, hogy tisztelje a vezetett szabadságát, hogy meghagyja az önálló ítélet, az önálló döntés szabadságát. Sőt a lelki vezető célja az kell, hogy legyen, hogy növelje annak a szabadságát kit vezet. Hamvas rajongó asztrológusunk itt jelent veszélyt a hozzá fordulók számára, hogy mindent tudásával elveszi az illető szabadságát. Önkényesen beleszól az emberek életébe, veszélyes tanácsokat adva krónikus betegeknek, hogy ne szedjenek gyógyszert, mert a betegségük valami bűnnek a következménye és az persze az ö tudományával gyógyítható. Eszelős tanácsaival családokat képes szétrombolni. Neki mindenre gyógymód a sok gyerek. Egy hölgy hozzá fordult a problémájával tanácsért. A válasz, jó néhány gyereket kell szülni. A hölgy mondta, hogy a férje nem akarja. Asztrológusunk a válást javasolta, annak ellenére, hogy a hölgynek egy kiegyensúlyozott kapcsolata volt a férjével. Ez megdöbbentő, hogy valaki veszi a bátorságot, ahhoz, hogy egy családot szétromboljon.

De aki le meri leplezni a mindent tudó bölcs asztrológusunkat, azt veréssel fenyegeti, ha az illető nem ijed meg, akkor megpróbálja lejáratni, hogy az illető ráállított SRI ügynök, főleg ha az illető ellene van a székelyek Jobbik rajongásának és mer önállóan gondolkodni az autonómiáról. Ebből az esetből jöttem rá, hogy milyen sok összefüggés van a sarlatán asztrológus és a SRI, a SRI ügynök között. A tudás hatalom. A személyekről szerzett tudásunk révén hatalmat gyakorolhatunk az illető személyek fölött. A titkosszolgálatok módszere, amivel le akarják szerelni ellenállásodat, az, hogy érzékeltetik, hogy előttük nincsen titok, mindent tudnak rólad . Asztrológusunk, ha valaki meg meri támadni, és tudja az illetőnek a születési adatait, megcsinálja a horoszkópját, ami természetes, hogy negatív lesz, és végül a szemébe vágja, ki nem mondottan, hogy mindent tudok rólad, a kezemben vagy, bebizonyítom egy senki vagy. Az asztrológusunk érzékelteti az ellenfelével, hogy mindent tud róla, ezért hatalma van fölötte. Vajon a titkos ügynök, meg a sarlatán asztrológus nem ugyan annak a hatalmi szomjnak a megnyilvánulásai?!

Asztrológusunk nagy metafizikus. Heidegger a metafizikát a hatalom gyakorlás egyik eszközének tartotta. Asztromókusunk valyon nem csak hatalmi mániáját éli ki az asztrológia és a metafizika révén, másokon, mint egy SRI – s?!

Mókusunk Hamvas bálványozó, de érdemes elolvasni Hamvas Béla tanulmányát az asztrológiáról, http://www.hamvasbela.org/szavak/asztro.html , hogy kiderüljön asztrológusunk gyakorlatának sarlatánsága.

Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése