2010. április 12., hétfő

Gondolati napló - Gondolatok a Székely Hírmondó, "Génmódosítás a szakember szemével" című cikke nyomán

A nyugati civilizációban csak a konkrétra alapozott, pusztán racionális problémalátás létezik, hogy racionálisan helyes, nem helyes, tegyük ne tegyük. Pusztán csak a kézzel fogható elszigetelt tettek szintjén látjuk a problémákat, - amik egyre szaporodnak és nem fogynak a fejlődéssel. A konkrétban mozgó probléma látásban vizsgálják a szakértők a génmódosítás problémáját.

Ebben a megközelítésben egy dolgot hagyunk figyelmen kívül, hogy a nyugati civilizáció emberének a világlátásával, alapbeállítottságával van a gond: a nyugati ember a világot kívülről befele látja, ebből kifolyólag, mindenhez kívülről befele nyúl hozzá. A természet a belülről kifele való világ, mozgás. A génmanipuláció, kifejezetten a kívülről befele világlátás következménye. Az ember ezzel a szemléletével és az erre épülő tudománnyal borította fel a természet rendjét. Nem oldunk meg semmit, ha nem térünk vissza a természethez, a természeten alapuló világlátáshoz. Ez eleve ott rejlik természetünkben, csak meg kell hallani a szavát, onnan belülről kell hallani a hangot, belülről kifele, - és ne rajtunkon kívülről várjuk az információt, civilizációs világlátásunknak megfelelően, mert az soha nem lesz a mienk, csak ami belül van.

De a kívülről befele való világlátásunk mögött egy nem teljes világlátás van, az, hogy a világunkat csak a látható világ adja, ami csak egyik oldala a világnak, a valóságnak. A látható világot csak a mögötte rejlő láthatatlan teszi teljessé. A látható csak a láthatatlan megnyilvánulása. Ezen világlátás alapján jutunk el oda, hogy a megoldás legkevésbé ott van, ahol keressük, erőltetjük, legkevésbé a konkrétban van. A megoldás épp ott van, ahol nem keressük a Láthatatlanban. A Láthatatlan természete, hogy kinyilvánítja magát, belülről kifele. Az ember a Látható és Láthatatlan egysége, neki is a Láthatatlan a lényege. Az emberben is a Láthatatlan belülről kifele nyilvánul meg. A fordított világlátásunkkal, kívülről befele, belső világunkat, természetünket, és a világ rendjét tagadjuk meg.

Saint Exuperi a Kis hercegben írja, hogy a lényeg láthatatlan. Ha nem ismerjük a lényeget, akkor, hogy akarjuk megoldani problémáinkat a világban. Az elszigetelt problémákra, mindig a Láthatatlan Teljesség a megoldás.

Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

1 megjegyzés:

  1. 2OO4 április 13-án NAGY Attila Puli felállított hozzánk másnaposan egy kékre-zöldre vert vastag hangú nővel és azzal együtt megakart győzni arról, hogy adjak az, akkor még csak általam Attilaként és a barátomként ismert férfinek (Jóval később a bosszúállása megtétele után sok évvel később derült csak ki, hogy az évekig barátomnak képzelt személy azért keresete és kérte ki a barátságomat, mert a szekuritate által rám állított besúgó volt), egy újabb olyan kölcsönt, amiről tudható volt, hogy az előzőekhez hasonlóan, soha nem fog megadni. Ezt az újabb potya - adományt, a szerencsétlenségemre akkor megtagadtam akkor tőle (Hiszen, ha lett volna is annyi pénzem akkor, az a család növekedett szükségleteinek a fedezésére volt szükséges!).
    Ezt az elutasítást utólag, ő, a lehető legprimtívebb módon megbosszulta, és különböző rólam kiagyalt tárgyi alap nélküli sztorikkal elkezdett az interneten hitelteleníteni, sarlatánozni.
    Puli - Attila azt állítja, hogy nem igaz az, hogy ők másnaposak voltak. De akkor hogyhogy éppen a Kököstől 7O kilométerre levő Csíkseredában és reggel 8 órakor fogyott el a pénzük? Miközben az elmondásuk szerint, éppen azért volt nekik annyira fontos és sürgős tőlem megkapni az újabb vissza nem fizetendő pénz-adományt, mert állítólag anélkül nem tudtak Gyergyószentmiklósra tovább utazni. És ha nem voltak másnaposak, vagy fél-részegek, mint ahogy én akkor érzékeltem, és ami a külsejükből is egyenesen lerítt, akkor, tudatos vétek-számba megy, az a kegyetlenül érzéketlen és otromba viselkedésük, ahogy tekintet nélkül arra, hogy a két szobás lakásunk kis szobájában, mindössze néhány órára a szülés – születés élet-drámája után, pihen és alszik a feleségem és az éppen frissen megszületett kislányunk? Amennyiben a józan tudatuknál voltak mindketten, emberileg elfogadhatatlan az a könyörtelen rámenősség, ahogyan akkor engem a cél érdekében kezelésbe vettek – főként az addig általam ismeretlen, sárga - zöld- és kék monoklis asszony – abból a célból, hogy adjak „kölcsön” pénzt, és ahogy nyíltan hitetlenkedtek, akkor amikor azt mondtam, hogy jelenleg nincs semmi pénz a háznál.
    Még akkor is, ha lett volna feles pénzünk, nekik tekintettel kellett volna lenni arra, hogy egy újszülött körüli adminisztrációs ügyintézés pénzkiadással jár. Én akkor attól szorongtam, hogy ezek a rámenős személyek – főként az asszony...- zavarják a kis Turulát és Emőt. Hogy barátomként a lakásba be engedett Nagy Attila és az utána nyomuló neje a rámanős hangoskodásukkal a család nyugalmát megbontják.
    Puli azt állítja, hogy a igazságtalanul vádolom a feleségét alkohol fogyasztással, mert agy-károsult lévén, neki nem is szabad alkoholt innia. Ha tudták, hogy nem szabad a feleségének alkoholt innia, miért mentek el előző nap egy olyan csíkszeredai családi buliba és miért költötték el az utazási pénzüket éppen ott, ahol tudvalevő volt, hogy a háziak és a vendégeik alkoholt isznak? - És miért állt ezért rajtam bosszút? Miért állítja, hogy az alig szült feleségem ott hagyta a kis Turulát és kilesvén, hogy én éppen mikor nem vagyok a szobában, és neki fogott Pulinak rólam árulkodni ...? Mert hiszen egyéb dolga sem volt szülés után, csak a nagy zajt keltő, és az őt zavaró Pulikának és a nála is hangosabban kiabáló, másnapos feleségének rólam árulkodni!
    Puli ugyanazt állítja – Hogy oda ne rohanjak! – mint a szekus üldözötti dossziémban a szekus tisztek is, hogy annak az érdekében írja rólam a hazugságait, hogy megvédje tőlem, az ártatlan és óvatlan embereket, akikért ugyebár ő prófétasága aggódik, és vérzik értük az ő volt-besúgói és kulturális diverzánsi szíve...

    Lásd még: http://www.scribd.com/szilardk/d/62752670-Kozma-Szilard-Nagy-Puli-Attila-sarlatanozasa-hatekony-kovetkezmenyei

    VálaszTörlés