2009. október 7., szerda

Székely nemzeti anarchizmus - Zsidók-magyarok, hozzászólás "A zsidó élet törvényei" Lehar féle cikkhez a Nolblogon

Egy a Nolblogon lévő cikk hozzászólásaiban, A zsidó élet törvényei a cikk címe, egyesek azt állítják, hogy a zsidók önző módon mindenütt előtérbe helyezik magukat. Hát erre azt mondom, hogy minden szentnek maga fele hajlik a keze. A világban az erősebb kutya törvénye érvényesül, és fog mindig is. A zsidóknak meg van a magukhoz való eszük, a magyarnak meg nincsen. És ez zavar sok magyart, mert kisebbrendűségi érzés gyötri a zsidókkal szemben, - ez agresszivitásban fejeződik ki a szélsőjobbnál.

(Érdekes álmom volt nem olyan rég: Mózes öt könyvét tartottam a kezemben, nyitva. Megjegyzem valamikor teológiát végeztem, majdnem kettőt is, de nem vagyok lelkész, sőt egy felekezethez sem tartozom, sem szektához.)

(Nekem a chaszidok a szimpátiáim, na meg a zsidó próféták, mert vallásos anarchistáknak tartom, mint ahogy TGM tesz, vallási és nemzeti anarchizmusom gyökerét bennük látom.)

Egy másik dolog, hogy a magyarságnak nincsen meg az a erős, belső, szellemi, lelki identitása, mint a zsidóságnak, és itt nem számít hány zsidó vallásos, mert azt hiszem, hogy a zsidóságnál van egy belső láthatatlan szellemi identitás, mely minden zsidóban benne van és ez az erejük. Azt szoktam mondani, hogy a szélsőjobb megfeledkezik arról, hogy a zsidóságnak van Kabbalája, a magyarságnak nincsen. A magyarságnak nincsen egy olyan belső, láthatatlan szellemi identitása, mint a zsidóknak, ezért marad a zsidókkal szemben alul.

Ami még nagyon fontos, hogy a zsidóságnak közvetlen kapcsolata van az Istennel, és ez a nemzeti identitás szempontjából nagyon fontos, mert azoknak a népeknek van erős szellemi, lelki identitásuk, és ezen keresztül erős nemzeti identitásuk, kiknek közvetlen kapcsolatuk van az Urral. Akiknek közvetlen kapcsolatuk van az Urral, azt a lelkük mély rétegein keresztül élik meg, és a lélek mély rétegének megélése biztosítja az emberi és nemzeti identitást. A vallási élet tartja életben, mozgatja meg leginkább a lélek mély rétegeit. Belső központodat, csak vallásos élményként élheted meg, és ez adja belső emberi identitásodat és ezen keresztül a nemzetit. A lélek belső aktivitása, annak ereje a nemzet ereje és ez az Úrral való közvetlen találkozás révén lehetséges, az aktiválja a legmélyebben a lélek mély rétegeit. A közvetlen Úrral való találkozás, csak az önmagaddal való közvetlen találkozás révén lehetséges, ez az igazi emberi és nemzeti identitás, a közvetlenségre, az eszköznélküliségre alapozott identitás, mert a külső eszközök, mindig a belső identitásod közvetlen megélésétől fosztanak meg. Hogy mennyire aktiválják az Isteni energiák belső központodat, annyira vagy erős, erős az emberi és nemzeti identitásod. Isten élete az emberben a nemzet életének az alapja.

Az önmagaddal való közvetlen találkozás az alapja, az Istennel való közvetlen találkozásnak. Elméd harmóniája, közvetlen kapcsolata lelked mélyével, nem közvetítőkön, vallásos közvetítőkön keresztül, ez az önmagaddal való közvetlen kapcsolat, - sok keleti tannal ellentétben nem kell ehhez megszüntetni elméd tevékenységét, mert az már eszközöket igényel, és épp a közvetlenséget zárod ki. A mai vallásosság, épp arról a belsőről nem vesz tudomást, ahol az Istennel való találkozás helye van, tehát képtelen biztosítani az emberi belsőre alapozott emberi és nemzeti identitást. A keresztény nemzeti jobboldal, ezzel a belsőt nélkülöző vallásossággal, épp attól az identitástól foszt meg, mely az emberi és nemzeti identitás alapja, az Istennel való találkozás helye. Ha nem te vagy, akkor ki találkozik Istennel; ha nem te te vagy, akkor ki a magyar, székely.

A székely nemzeti anarchizmus szellemi, lelki alapja, az önmagunkkal és azon keresztül az Úrral való közvetlen találkozás, - épp ezért eldobunk minden eddigi vallási és nemzeti ismeretet, mint külső eszközt, mely megfoszthat a belső identitástól.

Itt nem az intézményes vallásosságra gondolok, mert annak semmi köze, ahhoz a vallásossághoz, mely belső központod megélése, sőt amit most vallásnak neveznek, annak semmi köze a valláshoz, ami a belső központod megélése, a mostani intézményes vallásosság épp ebben akadályoz meg, hogy a vallásod, minden külső eszköz nélkül a belső központod megélése legyen és azon keresztül az Urral való találkozás, ki benned él.



Nagy Attila Puli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése