2014. február 21., péntek

Kökösi reflexiók - Mikor az ördög templomba ment

Kökösben a paraszt, nagy a gyanúm megint rosszban töri a fejét! Valamivel megint feljelentett. 
Azt hiszi a buta paraszt, hogy majd egy több száz lejes büntetés, majd lecsendesít engem, azzal majd végleg leültetnek. A paraszt ott téved, hogy saját kapzsiságából indul ki. Azt hiszi, hogy ha neki csapás az anyagi veszteség, akkor más is úgy éli meg!
Katiékat, ugye, a szesszel, csempészett bagóval nem jelenti senki! Nem, mert abból haszna van az iszákos parasztnak. Itt látszik, hogy mekkora képmutató, farizeus a paraszt a haszna szab meg mindent. Ezért jut eszembe mindig, amikor szomszédunkat, Kőrös Mihályt látom templomba menni, rendszeresen, az éneknek egyik sora, "mikor az ördög templomba ment"! 
Mikor lelkészként közeledtem a templom, az imaterem fele, istentiszteletet tartani, hallottam ahogy zsong a templom, az imaterem a pletykától! Úgy éreztem, mintha ördögök közé léptem volna be, nem templomba! A pletyka rejtett adok - veszek, cserekereskedelem az információval! Jézus a kereskedőkez kihajtotta a templomból! 
A múltkor az egyik feljelentő ő volt! Egy olyan, akinek a felesége, kocsmárosként csalta a népet a decikkel! Szomszédja Virág Feri vetette a szemére, amikor hajba kaptak! Ettől függetlenül, ő becsületes templomba járó!
De, ahogy a multkor is, a válaszom a feljelentések sorozata lesz és nem fogom nézni, hogy kit! Tudom, nagy dolgot nem csinálok, mert a helyi maffia kitöri a nyakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése