2012. augusztus 31., péntek

Székely nemzeti anarchzmus - A Mikó-ügy és a nemzeti pavlovi reflexek

A Mikó-ügy nem az én ügyem! Nem szeretem, ha beállítanak a sorba. Nem szeretem az olyan jelszavakat, hogy "neked itt a helyed". Nekem ne mondja meg senki, hogy hol a helyem. Azt hiszem, azt legjobban én tudom, hogy hol a helyem és nem azok, kik nekem megmondják. Túl gyakran jönnek, egyesek, valami kötelezettséggel a nemzet iránt. Hol arra köteleznek, hogy tagadjam le székelységemet, mert ha nem elvész a náció, vagy mások a szavazáson való részvételre köteleznek, mert az Udemeré nélkül megáll a világ. Hányingerem van, már az ilyen fentről való beszédből, az ilyen morális kényszerekből, melynek nyomán, nekem szöknöm kell és teljesítenem.
Valakik így élik ki hatalmi mániájukat, és erre pavlovi reflexekkel illik válaszolni. Sajnos ilyen szempontból nem működnek a pavlovi reflexeim. Nincsen az a nagy nemzeti ügy, ami képes lenne igazolni a pavlovi reflexek személytelenségét. Engem visszataszít, a nagy nemzeti ügyekben megnyilvánuló személytelenség - a hatalmi mánia személytelen, így a rá adott pavlovi válasz sem lehet más; a személytelenség elvárása sem lehet más, mint személytelenség. Természetes, a demokrácia multikultija, toleranciázása is ilyen személytelen reflexeken alapulnak.
Majd amikor a kisembernek is eljön az igazság napja, amikor ingatlanjáért harcol. Majd amikor a lelkészek is kiállnak a kisember igazáért, és nem fújnak egy követ a helyi maffiákkal, akkor az én ügyem is lesz.
És ne feledjünk még egy másik dolgot, a székelység maffióta elöljáróinak, nagyon jó lehetőség, hogy exponálják magukat, ezzel hatalmukat szilárdítva. Tehát nagyon sok pártérdek húzódik meg, a lelkes nemzeti jelszavak mögött.
A kommunizmusban, a nagy kiállók, teljesen fehér színben jelentek meg árnyék nélkül, de 89 után kiderült, hogy nekik is van és nem is kevés. Ez most is működik, ha nem is annyira. Akik most hangoskodnak a Mikóért, az udemerések, és egyéb ilyen és ehhez hasonló haszontalanságok, nagyon jó alkalmat találnak, hogy egy kicsit rejtsék, nem kicsi árnyékukat a „nagy kiállásukkal”.
Valakiknek jól jön a választások előtt a Mikó-ügy, nagy presztízs hasznot húznak, ingyen kampány.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése