2009. szeptember 28., hétfő

Székely nemzeti anarchizmus - Székelynek, magyarnak lenni és a kapitalista életideál nem vág össze

A székely nemzeti anarchizmus a lelki, szellemi önvédelemre helyezi a hangsúlyt, a belső lelki identitásra, a szellemi identitásra, - megtartónknak nem az intézményeket látjuk, hanem a lelket.

Nem az a veszélyes, aki az intézményeinket pusztítja el, hanem az, ki a lelkünket veszi el. Az intézmény nem tudja megvédeni a lelket, csak a lélek tudja megvédeni önmagát, - ha hagyjuk, adunk neki elég csend-időt. A lelket csenddel védik, és ez a nemzeti lélekre is érvényes. A nemzeti identitást, a lelkit, szellemit, a csenddel kell védeni. A csendnek a jogától nem lehet megfosztani senkit, - de örült kifele fordító divatokkal, a minél nagyobb zajba, igen.

Ismerek magyarországi jobbikos fiatalokat, kik képesek verekedni a cigányokkal, virtusból, de egész nap őrült nyugati zene bőg a fejükbe, kérdem én, hogy ott hol van a belső szellemi, lelki nemzeti identitás, mi csak a csendben terem. Nem elég a nyugati tőkét kirúgni az országból, a nemzetnek a csendben önmagára kell találnia, belső szellemi, lelki identitására, mert csak így szabadul meg a nemzet azoktól az ideáloktól melyek a lelkét rabolják el, és melyek láthatatlanul, észrevétlenül lépték át a határt, - például diszkómánia formájában.

Itt van a magyar szélsőjobb szkizofréniája, véresszájúan magyar, de életformájában, lelkében, szellemében, semmi köze a magyarsághoz. Ennek az életformának az alapja a csend, és ami ebből születik. Székelynek lenni, magyarnak lenni, nem vág össze a kapitalista zajos életideállal. A kapitalizmusban nem tiltják a csendet, hanem sunyi módon ellopják és a természetes csend helyébe, kapsz mesterségeset, jógát, mit ugye pénzért adnak, - a kapitalizmusban a csendet is megfizettetik.

Nem vesszük észre, a nyugatot, az EU-t majmolva, hogy az meghagy intézményeket, nyelvet, mindent, de divatos életformájával elrabolja lelkünket valódi identitásunkat, - és közben álnok módon másságról, sokszínűségről prédikál. Nyugat csak a formát tiszteli, de valódi szellemi, lelki identitásodat nem.

Mi székelyek, magyarok leg védtelenebbek ezen a területen vagyunk és csak a külső óvintézkedésekkel foglalkozunk, és nem vesszük észre, hogy belül nagyon védtelenek vagyunk, sőt nekünk épp a lelkünket vették el az idegenek.

Mondom nem annak a nemzetnek a hódítása veszélyes, mely fizikailag hódít meg, hanem az mely szellemével, életideáljával, - az ilyen nemzet szellemi neutronbombával pusztít, meghagy mindent, nyelvet, nemzeti gondolatot, intézményeket, de lelkedet elveszi.

Széchenyi mondása, “nyelvében él a nemzet”, ilyen szempontból közönséges butaság, mert hiába magyar a nyelved, ha az igazi belső szellemi identitásodat, lelkedet elvették.

Hiába a székely autonómia, ha abban a lélek már nem székely, csak az intézmények, a nyelv, de a szellemi, lelki lényeg rég halott.

Mi az az életideál, ami elveszi lelkünket, valódi szellemi identitásunkat. A kifele forduló életideál, a kapitalizmus életideálja, ami elfordít lelkedtől. A kapitalizmus ravasz, elvon önmagadtól és az után elad neked misztikákat, boldogság tréningeket, - de álnok módon nem mondja meg, hogy az életideállal van a gond, amit neked diktál. Elveszi azt az identitásodat, amit a puszta csendben, minden eszköz nélkül megkapnál, és akkor jön a keleti technikákkal, mint üdvhozókkal. Kelettel csak félrevezetik a buta nyugati tömeget. Szellemed, lelked közvetlenül adott számodra, nem kell ahhoz semmilyen keleti meditációs technika.

Amilyen természetesen kel fel a nap, olyan természetesen kel fel lelked napja is, ha alvásod igazi csendes alvás, - és nem a kifele fordulástól zaklatott.
A Jobbik és a politikai nemzetiek azzal csapják be a magyarságot, hogy azt ígérik, hogy a nemzetet megóvják az idegenektől, de csak formai megoldásokkal jönnek és csak arra lennének képesek, de az igazi veszélytől nem tudják megvédeni a nemzetet, a lélekrablóktól, - vagyis azoktól, kik elrabolták lelkünket, nem képesek arra, hogy a magyarság lelkéből rúgják ki az idegeneket, mert oda fészkelték be magukat nagyon, uralmuk ott erős, mert ez az uralom láthatatlan, nem látványos.

Nemzetünk önvédelmi reflexei nem működnek az ilyen nem látványos hódítókkal szemben, kik észrevétlenül lopják be magukat más népek lelkébe és végzik romboló munkájukat, mert az igazi rombolók a lelket célozzák meg. Ilyen szempontból a magukat nemzetieknek mondó pártok sem tudják a nemzetet védeni, vagy identitását visszaadni, - ez magának a politikumnak a természetéből következik, mert az maga a kifele fordulást ápolja, az elfordulást önön lelkünktől, identitásunktól. A politikum, mivel a kifele fordulásra épül, nem lehet megoldás egy nemzet számára, - ezért nem megoldás a székely autonómia, mert puszta politikai képződmény, a kifele fordulás alkotása, mi elfordít belső identitásunktól.

Erre, az idegen szellem térhódítására a magyar lélekben Német László Kisebbségben írása reagált, ő látta át a legmélyebben. És ez a nemzeti tragédiánk, hogy mélyen a lelkünkben vagyunk megtámadva, - ami megkezdődött az erőltetett megkeresztelésünkkel. Igazi problémánk nem is a Trianoni országvesztés, hanem a lélekvesztés, ami a tényleges oka Trianonnak, mert Trianon csak annak a következménye.

És, amit most írok, nem behódolás a románoknak, hanem a román szellemtörténet egy bizonyos fokú ismeretében született saját meglátások, - igaz ez nem kedvez a nemzeti büszkeségnek. A románok messze immunisabbak voltak a történelemben a láthatatlan lelki honfoglalókkal szemben, kik a lelket rabolják el, - ebben ortodoxiájuk volt a szellemi, lelki véderő. Erre a legjobb példa az a tény, hogy amikor a XVIII. században, az orosz ortodox teológia, nyugati, skolasztikus hatás alá került, elszakadva önön gyökereitől, a románnal ez nem történt meg, sőt később, a román ortodoxia játszott nagy szerepet abban, hogy az oroszok megújultak, visszatérve gyökereikhez. Ők nagyon tudták, hogy a lelki honfoglalók a leg veszélyesebbek és azoktól kell óvakodni a legjobban.

Nem nyalás a románoknak, ha belátjuk, minden nemzeti, önámító illúziót félretéve, hogy egy olyan nemzettel állunk szemben, itt Erdélyben, mi székelyek, magyarok, amely lelkét megőrizte, erős a belső szellemi, lelki identitása, mi meg magyarok, székelyek ebben vagyunk a leginkább tönkre téve, - legkevésbé mi székelyek az összmagyarságon belül. A románokkal való konfrontációban nagyon szükséges ismerni lelkünket, hogy ne érjenek csalódások, de ezt ismerjük legkevésbé.

Az autonómia ilyen szempontból légvár, mert nem épül egy erős szellemi, lelki identitásra. De azt is el kell mondanom, hogy ilyen szempontból a Jobbik-okosok székelyföldi látogatásaiból sem nyerünk semmit. De még Eduardo Rózsa Floresre sincsen szükségünk, mert ebből a szempontból ő sem nyújtott semmit.

A székely nemzeti anarchizmus ezért látja a nemzeti identitás alapját, a nemzeti identitás megőrzését a misztikában, anélkül, hogy bármilyen misztikának hódolna, hogy a kifele fordulás ördögét befele fordulással kell elűzni. De ehhez nem kell semmi technika, nem kell jóga, mert ez kapitalista árú, nem kell sem kelet sem nyugat, hanem csak önön lelkünk, amit erdeink, mezőink csendjében találunk meg. Nekünk kelet és nyugat között önön lelkünkben kell otthon lennünk, mert az ami hazánk, és csak ezen keresztül lesz otthonunk külső fizikai környezetünk.



Nagy Attila Puli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése