2010. október 1., péntek

Magyar sorskérdések - Követendő török példa identitásukat vesztett magyaroknak

Nagyszerű írás és igaz. Az írás mely nyomán született ezen írás: http://www.turkinfo.hu/index.php?oldal=hirek&&hiroldal=hirreszl&adat=3850 Vajdaságban voltam a kilencvenes évek elején. Egy vendéglőbe tértünk be ottani, de ugyan csak magyar kalauzunkkal. A pincér hölgyek magyarul beszéltek egymás között, mindkettő magyar volt. Velünk semmi pénzért nem álltak szóba magyarul.

Egy másik fura dolog. Néhány éven keresztül hallgattam a Lakodalmas Rádiót, online rádió, melynek egy néhány órás műsora a Szabadkai Rádió lakodalmas adása volt. A műsorvezető, Pálfi József, amikor valamelyik magyar falut említette, akkor szolgaian hozzátette, a falú magyar neve után a szerbet, vagy sokszor a falú szerb nevét mondta először. Ez nekem székelyföldi székelynek valami katasztrófa, ez már tiszta identitás vesztés. Felvettem a szkájpomra őket, Subotica volt írva helységnek, a magyar név sehol. A vajdasági magyarok elveszítették nemzeti identitásukat. Nálunk székelyeknél, elképzelhetetlen, hogy egy bemondó hozzátegye Gyergyószentmiklós városnév után románul is, hogy Gheorgheniban, ha megtörténne a székelyek kivernék a biztosítékot.

A magyarság nagy részének már csak tudata van, nemzeti, és a szíve már rég halott, nem magyar. Már csak tudatában éli nemzeti létét és szívében nem, ezért a legtalálobb Európai nemzetei között a magyarra, a nemzeti öntudat kifejezés, mert a magyarnak van leginkább csak tudata - a nemzet lelke, szelleme halott. A magyar már csak tudja, hogy magyar, de nem éli lelkének képeiben szakrális élményként a nemzeti identitást. A tudata pedig nagyon beteg.

A magyarok az ő identitásvesztésünket akarják ránk kényszeríteni amikor azt mondják, hogy mi székelyek magyarok vagyunk és ezt teszik egy sztereotip magyar egység ürügyén. Ők ezer éves önálló nemzeti identitásunktól fosztottak meg, mert önálló nemzetként voltunk elismerve Erdély nemzetei között. Már olyanok is a székely önálló nemzeti identitást pusztítják, mint Magyari Lajos székely költő, újságíró, aki a székely önálló nemzeti léttel kapcsolatban azt írja, hogy aki e mellett kardoskodik annak romboló szándéka van, besúgó ki a magyar egységet akarja aláaknázni. Azt ami nincsen?! A magyar egység csak lélekben lehet, a lélek képeire alapozva, azt mélyen szakrálisként megélve. Ez már rég nincsen.

Aztán Törökország más szempontból is más. Egy magyarországi ismerősöm megkért, hogy valami kínai terméknek szereljek gazdát. Egy brassói cégnél próbálkoztam, a tulajdonos török volt. Mikor mondtam, hogy a termék kínai, akkor azt mondta, hogy az ismerősöm miért nem forgalmaz török árút. Egy ilyen magatartásformát nem találni a mai Magyarországon. Nem vagyok Jobbik szimpatizáns, de lényegi dolgokban igazuk van, márpedig abban, hogy a bal-liberálisok elkótyavetyélték az országot idegeneknek. Igen mert rég idegenek az urak az országban.


Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése