2011. április 29., péntek

Kökösi reflexiók – Sántha Gyula kökösi polgármester, és Frunza Neculai kökösi rendőrparancsnok szelektív vaksága

Kökösben a polgármesteri hivatal, Sántha Gyula udemerés polgármester feljelentett egy “koldust”, mert cigarettát és pénzt koldult. A koldus írásos figyelmeztetésben részesült – bizonyítékok hiányában, ahogy Frunza Neculai, mondta a telefonon való megkérdezésre. Hozzátette, hogy mindenkinek jó legyen. Minden meghallgatást mellőzve, a rendőrség házhoz küldte az írásos figyelmeztetést.

Ez történik, egy olyan falúban, ahol egy hölgy az állomás környékén, évek óta nyugodtan feketézik, ukrán bagóval – régen más termékekkel is. Ugye erről sem Sántha Gyula udemerés polgármester nem tud, sem Frunza Neculai rendőrfőnök.

Nem szabad “koldulni”, nem szabad saját kiadású könyvet árulni Kökösben, de szabad az állomás előtt, az aszfalt szélétől egy méterre Illyefalviaknak, kürtőst sütni és árulni, szezon idején, krumplit, hagymát és mézet, hogy mézédes legyen az élet – amely kirakóvásárt, ha jól tudom tiltanak a forgalmi törvények. Az ott forgalmat ellenőrző kökös rendőrök ugye nem látják a szabálytalanságot, nekik a “koldus” a törvényszegő – mert ugye sokat lát és el kell takarítani, az állomástól és a falú központjából, hogy ne lásson. Ezek az urak az a gyanúm, hogy szelektív vakságban szenvednek – csak az érdekeiket látják.

Az illyefalviaknak úgy látszik konkurenciát jelentett a “koldus”, ki könyvet is árult, férje saját kiadású könyvét, mert az illyefalviak mindegyre elhajtották. Nem elégedtek meg azzal, hogy ők ott árulhatnak, rosszféleségükben mást sem hagytak érvényesülni.

De miért estek egyből rá az elöljárók a “koldusra” és családjára, amikor Frunza úr maga mondta, hogy szabad cigarettát “koldulni”, meg a polgármester maga mondta, hogy nem lesz gond a könyvárulással?! Azért volt ez a világ változás, mert “koldusék” merik keresni az igazukat, büntetőjogi úton a telkük ügyében és a fellebbezésben azt találták írni, hogy fennáll a gyanúja, hogy az ügynek épp a kökösi rendőrség, meg Sántha Gyula polgármester tesz keresztbe.

Az a társadalom, mely nem tűri a koldust, de megtűr nagyobb gazemberségeket az érdekhajhász, képmutató és rossz viszonyban van a lelkiismeretével.

Frunza Neculai ráér koldust vadászni az állomásnál, de nem ér rá a feketézőt elkapni. Pedig egy alkalommal a feketéző hölgy egy flakon vizet vitt ki neki, amikor az út szélén ellenőrzésbe voltak, vagy nem víz volt benne?! Szegények szomjasak voltak!!!

Nagy gondok vannak ahol a falút úgy vezetik, hogy a rendőr, Craciun Adrian, a szegény embernek megtiltja, önkényesen, hogy a Feketeügy partjáról a víz sodorta ágat sem szabad elhordani, mert idézem őt “a folyó nem a maguk-é”. De ugyan ezért elismerést kaptak a Vízügynél, mert takarítják a folyó partját. De már Kökös udemerés polgármesterétől, Sántha Gyulától megvetést kaptak, idézem őt “mocskos fával tüzelnek.” Egy unitárius lelkész erre mondta, hogy nem az a mocskos fa, mit elhord a szegény a folyó partjáról, hanem az amit több százezer hektár számra írtanak – és ami már emberáldozatot is követel, árvízek áldozatai, gyilkosság megrendelésre.

Craciun Adrian kökösi rendőr, egy téli vasárnap leste egy kökösi ellenőrrel, hogy kapják el a házaspárt a fával a folyó mellett, mert arra gondoltak, hogy vágnak is le ágat és a hó, a nyom a hóban letagadhatatlanná tesz mindent – csak nem jött össze nekik, mert az előérzet sok mindentől megvéd, épp akkor egy teljesen más utat választottak és és észrevették a csapdát. A kökösi csak azért vállalta le az ellenőri állást, fizetés, nélkül, ő mondta, hogy kapja el a házaspárt. De kérdem és azt, hogy Craciun úr miért nem a tényleges bűnözőt vadássza, lesi, ki ukrán bagóval bellérkedik, meg szesszel. Különs eset az ha a szegényt vadásszák a folyó menti fáért, vagy a folyó szemetét tiltják meg tüzelni, amikor Románia mindjárt erdő nélkül van. Vagy már csak mindjárt a folyó mellet van fa, mert a kökösi ellenőr azzal a mondattal igazolta “kolduséknak! Létjogosultságát, hogy “mentsük a még menthetőt” - ez a mondás azt sugallta, hogy már csak a folyó melletti füzek maradtak.

Felbuzdulva a Székely Hírmondó hamis szlogenjén, hogy ők aztán lelepleznek minden igazságtalanságot, disznóságot, írtam a Tisztelt Szerkesztőség rovatba a kökös ukrán bagóval való feketézésről, de aztán rájöttem, hogy a szlogen hamis, hiába írtam, mert kökösről nem jelenik meg semmi negatív csak dicséret nyakra főre.

De nem csak kökös védett, a Székely Hírmondó számára, hanem minden ami udemeré – ez így működik a Tamás Sándor udemeréje uralta megyében – autonómiázásuk, vajon nem hatalmi aspiráció csupán egy esetleges autonómiában, ahol másnak kuss lesz, mint egyeseknek a Székely Hírmondóban?!

Érdekes, hogy a Székely Hírmondó fotósa látta, és lefényképezte, amikor Kovács István városi tanácsos felesége az üzlete előtt egy annyi időre parkolt a járdán, az üzlete előtt, míg az árut behordta az üzletébe és a lap leközölte – de kökösnél a már több, mint egy éve folyó törvénytelen árulást az út szélén nem látja a Székely Hírmondó riportere és ha valaki beküldené, biza nem lenne esélye megjelenésre.

Roppant jól mediatizáltatja Tamás Sándor megyei tanácselnök, Antal Árpád András szentgyörgyi polgármester, hogy ők aztán milyen nagy dolgokat követnek el a nemzetért, a székely, magyar kisebbségért. De amíg csak az ellenfél lejáratása a cél, a médián keresztül, mi az ők kezükben van és nem a problémák igazi bemutatása, akkor az nem egyéb, mint közösségrombolás. Egy megyei vezető, egy városi vezető rombol mindaddig, amíg csak a saját hatalmát tartja szem előtt, mert ekkor nem a közösséget szolgálja, amire választava van, hanem önös hatalmi érdekeit, az övét és pártjáét.

Az udemeréről mindent elmond, hogy a diktátori hajlamokkal és alürökkel megáldott Basescut támogatja – a hasonló a hasonlónak örvend. Sajnos az udemeré diktatúrára alapozott vezetése, megnyilvánul a polgármesterek szintjén is – tisztelet a kivételnek, gondolom akad.

Végezetül azt üzenem Frunza Neculai kökös rendőr parancsnoknak, hogy ne a “koldust” lesse, nyomozza, hanem a tényleges bűnözőt. Sántha Gyula polgármesternek, pedig azt, hogy ne a koldust jelentgesse, hanem azt ki évek óta feketézik a falúban.


Nagy Attila (Puli) – Kökös, Kovászna megye